Zwierzęta pocztowe
![]() | Aurvandil |
Zwierzęta domowe
![]() | A Very Well-Behaved Bunny |
will you remember all the danger
we came from?
Opis tematu - Poczta Cassiana Fawleya
|
||||||
02-01-2017, 09:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2020, 09:28 przez Kaylin Fawley.)
Sowia poczta Zwierzęta pocztowe
Zwierzęta domowe
when you get older, plainer, saner will you remember all the danger we came from? |
Poczta Cassiana Fawleya
|
||||||||||
14-11-2019, 03:23
Poczta Cassian Fawley W związku z najnowszymi wytycznymi przesłanymi z Komisji Edukacyjnej, zobowiązany jestem do zwołania Rady Pedagogicznej. Odbędzie się ona w sobotę 16 listopada w pokoju nauczycielskim. Obecność wszystkich pracowników szkoły jest obowiązkowa. Layton A. Lestrange ![]()
14-05-2020, 03:26
Poczta Szanowny Panie Profesorze Fawley
Eliksiry szkolne, których przepisy można znaleźć w Magicznych wzorach i napojach, mogą być wykorzystywane w życiu codziennym na wiele różnych sposobów. W szkole uczymy się o eliksirach wykorzystywanych w domu, jak eliksir czyszczący, albo takich, które zmieniają wygląd i, na przykład, poprawiają urodę. Moim zdaniem najważniejsze są te, które pomagają w leczeniu niektórych chorób. Ważne jest, żeby w przypadku drobnych dolegliwości móc sobie poradzić bez pomocy uzdrowicieli i tego uczymy się już przed zdawaniem Standardowych Umiejętności Magicznych. W domu przydaje się między innymi eliksir pieprzowy, który leczy przeziębienia. Kiedy się oparzymy, przydaje się esencja z lebiodki, która łagodzi ból. Wiemy też, jak uwarzyć eliksiry wzmacniający, który pomaga zebrać siły do pracy. W ostatnich latach szkoły będziemy uczyli się też o innych miksturach, które też pozwalają radzić sobie z domowymi urazami. Antioch Lestrange, Ravenclaw, II rok
02-06-2020, 12:54
Poczta Liścik zostawiony na biurku w gabinecie Cassiana, dnia 1 czerwca 1938 roku. Cassianie
Wracam do domu wcześniej, mam nadzieję, że też nie zostaniesz w pracy zbyt długo. Pani Matka zaplanowała urodzinowy obiad z okazji Twoich urodzin, więc lepiej by było, żebyś się nie spóźnił. Skoro już i tak zdradziłam niespodziankę mogę równie dobrze złożyć Ci życzenia, które i tak pewnie powtórzę za kilka godzin, gdy spotkamy się twarzą w twarz. Życzę Ci, najdroższy Cassianie, byś zawsze już był szczęśliwy, piął do swego i osiągał jeszcze więcej sukcesów. Jesteś najlepszym, co mnie w życiu spotkało i mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę. Podejrzewam, że gdyby Kitty potrafiła już mówić, powiedziałaby Ci, że jesteś najlepszym ojcem, jakiego mogłaby mieć. Twoja,
Kaylin ![]() Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration.
28-09-2020, 11:07
Poczta List z pieczęcią Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie Cassian Fawley W związku z najnowszymi informacjami z Komisji Edukacyjnej, zobowiązany jestem do zwołania Rady Pedagogicznej. Odbędzie się ona w sobotę 3 października w pokoju nauczycielskim. Obecność jest obowiązkowa. Layton A. Lestrange ![]()
03-01-2021, 02:54
Poczta Śnieżnobiała koperta z pieczęcią Brytyjskiego Stowarzyszenia Alchemików. W środku znajdowały się dwa dokumenty – list z wynikami i informacją od komisji egzaminacyjnej oraz dyplom świadczący o uzyskanych ocenach, będący potwierdzeniem posiadanej przez czarodzieja wiedzy. ![]() EGZAMIN BRYTYJSKIEGO STOWARZYSZENIA ALCHEMICZNEGOwynikiW odpowiedzi na Pana podejście do egzaminu Brytyjskiego Stowarzyszenia Alchemicznego w październiku 1938 roku wysyłamy listę wyników, jakie udało się Panu otrzymać.Oficjalnie informujemy, iż pan Cassian Artemis Fawley otrzymał następujące wyniki: Teoria: Powyżej oczekiwań (90%) Praktyka: Wybitny (100%) Wynik ostateczny: Wybitny (95%) W związku z otrzymanymi wynikami chcemy oficjalnie powitać Pana w gronie członków Stowarzyszenia. Niebawem otrzyma Pan informację o nadchodzących seminariach, na które bardzo serdecznie zapraszamy. Harmonogram półrocznych wpłat na Stowarzyszenie również niebawem do Pana dotrze. Przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej Brytyjskiego Stowarzyszenia Alchemików,
Alastair Slughorn | ||||||||||
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |