Zwierzęta pocztowe
![]() | Trix, puszczyk uralskiSporych rozmiarów sowa drapieżna, sprowadzona dla Blackówny z Półwyspu Skandynawskiego. Lojalna i oddana swojej właścicielce. |
Poczta Roxanne Yaxley
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
13-12-2018, 11:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2020, 09:23 przez Kaylin Fawley.)
Sowia poczta Zwierzęta pocztowe
17-01-2019, 04:54
Poczta Szanowna Pani,
Dziękujemy za złożenie zamówienia, woreczek ze skóry wsiąkiewki został zapakowany w paczuszkę dla Pani sowy. Przesyłamy najlepsze życzenia, polecamy się na przyszłość. Szaty na wszystkie okazje Madame Malkin Roxanne A. Black - 90 ʛ + woreczek ze skóry wsiąkiewki
09-03-2019, 12:08
Poczta Szanowna Roxanne,
Trudno przy tak aktywnie działającym zawodniku Quidditcha odpocząć, moja droga. Rzeczywiście ledwo miesiąc minął od naszego ślubu, lecz wspomnienia wciąż są żywe. Niezwykle trudno mi przyzwyczaić się do nowego nazwiska, ale spotkał mnie niewątpliwie wielki zaszczyt. Ursus jest niesamowitym, doprawdy wyjątkowym mężczyzną. Droga Roxanne, myślę, że to pytanie winnaś zadawać mojemu mężowi, ja nie miałam z tym absolutnie nic wspólnego. Często widzę Dominica, ale nie mogę powiedzieć, że go dobrze znam. Zakładam jednak oczywiste, iż będzie zachowany okres żałoby, a Ty będziesz miała okazję poznać lorda Yaxleya i wypytać o polityczne powody takiego pośpiechu. Nie wiem, czego ode mnie oczekujesz, Roxanne, nie wiem też, jak mam Ci pomóc. Rozmowa na ten temat z mym mężem nie jest dobrym pomysłem. Spal ten list od razu, jak go przeczytasz. Margaret Black
12-03-2019, 12:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2019, 12:25 przez Ursus Black.)
Poczta Najdroższa Roxanne, słodka oskarżycielko
Mam nadzieję, że mój list zastanie Cię w lepszym nastroju niż miała twoja sowa, kiedy tu przybyła. Wybacz mi zwłokę, sprawy rodzinne są dla mnie od kilku ostatnich tygodni najważniejsze i przeplatane karierą, więc dopiero teraz tempo zwolniło na tyle, żebym mógł znaleźć czas i motywację, żeby odpisać na twój list. Szczerze mówiąc, o tym obowiązku przypomniała mi moja nieoceniona żona. Twój nieoceniony kuzyn, Ursus Black
13-03-2019, 09:30
Poczta Najdroższa Roxanne,
Sama wiesz, jak trudno jest zaakcpetować swoje obowiązki i zrozumieć ich istotę. Jestem pewna, że cokolwiek nie zdecydował lord Black, będzie to dobra decyzja, a ów mężczyzna ożywi Twoje dotychczasowe życie. Jestem zaskoczona, iż mogłaś pomyśleć, że czas żałoby nie zostanie zachowany. To byłoby haniebne. Ursusa nie będzie do około dwudziestej, pozostaje do Twojej dyspozycji, Roxanne. Margaret Black ![]() lost through time and that's all I need so much love, the more they bury
20-03-2019, 02:19
Poczta Szanowana kuzynko
Skoro tak doskonale, jak twierdzisz, znasz swoje obowiązki i etykietę powinnaś rozumieć dlaczego całkowicie niepotrzebnym jest włączanie kobiet w tego typu negocjacje, tym bardziej pytanie o zdanie. Miałaś się dowiedzieć wcześniej czy później, jak mógłbym chcieć popsuć tę wyborną niespodziankę zgotowaną Ci przez Twojego Pana Ojca? Kobiety to takie emocjonalne stworzenia, być może, jako przedstawiciel tej kądzielnej płci, nie powinnaś próbować zrozumieć cierpkich męskich interesów i praw jakimi się rządzą. Nadal nieco rozbawiony Ursus
11-04-2019, 11:10
Poczta Kochana Roxanne
Nie mam Cię czym straszyć, ani nawet zamiaru Cię kontrolować, to nie moja rola, źle interpretujesz moje słowa. Jedyne co, to przemawia przez mnie zdrowy rozsądek, którego Tobie w tych jakże trudnych chwilach zdaje się braknąć, nie winię Cię też za to. Odpowiedziałem zaledwie na Twoje pytanie, dobrze wiesz, że nie mam Ci w tej sprawie nic więcej do powiedzenia. Twój najlepszy kuzyn Ursus
31-05-2019, 10:55
Poczta Szanowna Panno Black
A może powinienem pisać "Przyszła Pani Yaxley"? Bo "Pani Rosier" raczej nie wypada?Jako że do mistrzostw quidditcha zostały tylko dwa miesiące, treningi są coraz bardziej wymagające. Potrzebuję odrobiny odpoczynku. Co by Pani powiedziała na spędzenie niedzielnego popołudnia w jakiejś uroczej kawiarni? Jestem skłonny dostosować się wobec miejsca i godziny spotkania. Z poważaniem
D. Yaxley
07-06-2019, 08:04
Poczta Szanowna Panno Jeszcze Black
Niestety, nie ode mnie to zależy. Wygląda na to, że mimo szybkich zaręczyn, trochę sobie poczekamy na nasze "żyli długo i szczęśliwie".Niezmiernie się cieszę, że zgadzasz się na moją propozycję. Oczywiście nie śmiałbym sugerować spotkania bez odpowiedniego... towarzystwa, o to Pan Ojciec może być spokojny. Wybór godziny i miejsca doskonały, w pełni mi odpowiada. Jesteśmy umówieni. Czekam niecierpliwie
D. Yaxley
08-08-2019, 10:49
![]() Berenice Agnes Ollivander
oraz Layton Aslan Lestrange mają zaszczyt zaprosić Szanownego Pana Dominica Yaxleya wraz z narzeczoną Roxanne Black na uroczystość zaślubin, która odbędzie się dnia 31 lipca 1937 roku o godzinie 14 w ogrodzie rezydencji rodziny Lestrange. Po ceremonii serdecznie zapraszamy na przyjęcie weselne. Do listu załączono adres. ![]()
13-10-2019, 03:39
![]() Francine Idra Shafiq
oraz Albert Frederick Crouch mają zaszczyt zaprosić Szanownego Pana Dominica Yaxley'a wraz z narzeczoną Roxanne Black na uroczystość zaślubin, która odbędzie się dnia 16 października 1937 roku o godzinie 14 w ogrodzie rezydencji rodziny Crouch. Po ceremonii serdecznie zapraszamy na przyjęcie weselne. Do listu załączono adres. ![]() ![]()
01-11-2019, 11:45
Poczta Odpowiedź przyszła błyskawicznie. Roxanne Twoja wiadomość jest niepokojąca, oczywiście, że się zjawię. Dominic
01-11-2019, 01:35
Poczta Roxanne
Nawet nie wiesz, ile czekałam na ten moment, aż zobaczę Malucha. Jest mi przykro, że gazety były pierwsze niż nasza oficjalna informacja, ale chyba muszę pogodzić się z tym w tym świecie życia z gwiazdą Quidditcha... Jak tylko będziemy gotowi, zaprosimy rodzinę na obiad i będziesz mogła przedstawić grzechotkę Arcturusowi. Na pewno nie może doczekać się poznania cioci!Margaret Black ![]() lost through time and that's all I need so much love, the more they bury
10-04-2020, 01:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2020, 11:11 przez Mistrz Gry.)
Poczta List został dostarczony przez wronę bez jednego oka, która nie odstępowałą Roxanne na krok dopóki nie dostała odpowiedzi bądź nie została wyrzucona za okno. Szanowna Pani
Pewien ptaszek wyśpiewał mi, że zdarzyło się Pani zrobić jedno czy dwa zlecenia dla ludzi Nokturnu. Nie ukrywam, że potrzebuję kogoś, kto wspomógłby mnie swoim talentem, wolałbym jednak uniknąć konsultacji z licencjonowanym eliksirotwócą, którego księgi i rekordy wymagałyby podania więcej szczegółów niż jestem rad wyjawić. Czy mogę liczyć na Pani zainteresowanie? Proszę o odpowiedź, moja Vivien została poinstruowana, by odlecieć tylko i wyłącznie jeżeli otrzyma list zwrotny. A.
10-04-2020, 04:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2020, 11:03 przez Mistrz Gry.)
Poczta List został dostarczony przez wronę Vivian, która tak samo, jak poprzednio czekała na odpowiedź. Szanowna Pani
Cieszę się, że udało mi się zdobyć Pani zainteresowanie. Nie będę owijał w bawełnę, szukam kogoś, kto przygotowałby dla mnie dwie porcje trucizny. Jakiej? Nie jestem pewien, sam nie orientuję się w truciznach zbyt dobrze. Zależy mi na tym, żeby była mało wykrywalna, ale skuteczna. Liczę na to, że po spożyciu osoba zejdzie z tego świata dość szybko. A. | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |